Jullie boeking in vakantiehuis De Bonte Hond, helpt de honden in Spanje!

Vakantiehuis De Bonte Hond draagt de Spaanse zwerf- en jachthonden een heel warm hart toe. Zij lijden dikwijls een vreselijk ellendig bestaan en leven bijna altijd onder barbaarse omstandigheden. Als ze niet meer bruikbaar zijn, eindigt hun leven vaak op een afschuwelijke manier. De opvang van deze honden kost veel geld.


Wat doen we als Bonte Hond?

1. Donatie per boekingsperiode.

De Bonte Hond wil graag een steentje bijdragen door een deel van het geld van jullie afgenomen boeking af te dragen aan 1 van de onderstaande buitenlandse shelters.


2. Veilingen: De Bonte Hond ter beschikking stellen bij veilingen voor buitenlandse shelters of een bijzondere opvang.

De Bonte Hond doet gemiddeld 2 maal per jaar mee aan een veiling voor een buitenlandse shelter of een bijzondere opvang. Er kan dan worden geboden voor een periode verblijf in De Bonte Hond en de totale opbrengst van dit bod gaat naar de shelter of opvang waarvoor de veiling wordt georganiseerd. Aan de onderstaande veilingen hebben we inmiddels meegedaan:

  • 24-01-2022 t/m 27-01-2022 Mini-midweek voor veiling voor PAWS
  • 24-06-2022 t/m 27-06-2022 Langweekend voor veiling voor 112 Carlota Galgos
  • 23-01-2023 t/m 27-01-2023 Midweek voor Baasgalgo 
  • 15-12-2023 t/m 18-12-2023 Lang weekend voor veiling voor FBM
  • 19-01-2024 t/m 22-01-2024 Lang weekend voor veiling Amores Peludos 
  • 22-01-2024 t/m 26-01-2024 Midweek voor veiling VZW Pixieland 
  • 11-11-2024 t/m 15-11-2024 Midweek voor veiling Huellas Puertollano 

Hoe werkt het nou eigenlijk met die donaties? 

Jullie als gast kiezen de shelter(s) van jullie voorkeur uit voor onze donatie(s).

Van elke afgenomen boekingsperiode van een week of langer, ook van de budgetweken, stellen wij een bedrag van maximaal € 30,= beschikbaar om 1 of meerdere van de onderstaande buitenlandse shelter(s) te ondersteunen. Bij een korte week, korte of lange midweek of weekend is dit € 15,= per boeking. Als je reserveert in De Bonte Hond, kun je dit op het reserveringsformulier aangeven. De shelter zal zelf kiezen waar het geld voor gebruikt gaat worden. 

Nadat je in Vakantiehuis De Bonte Hond bent verbleven, zullen wij het geld aan de door jullie uitgekozen shelter(s)  overmaken. Dit gebeurt 1 keer per maand of 1 keer per 2 maanden. Er wordt dan een foto van de donatie(s) op Facebook geplaatst. De periode dat jullie in De Bonte Hond verbleven, staat daarbij (anoniem) vermeld.


De onderstaande rescue organisaties wil De Bonte Hond graag ondersteunen:


Baasgalgo:

Baasgalgo is een kleine shelter met een enorme betrokkenheid voor de door hun opgevangen honden. Zij zetten zich met hart en ziel in om misbruik van honden tegen te gaan en honden die in de steek zijn gelaten, te beschermen. Deze worden vaak gered uit erbarmelijke omstandigheden. Binnen de muren van de shelter zijn ze weer veilig. Ze krijgen zorg, liefde en warmte om bij te komen waardoor ze zoveel mogelijk kunnen herstellen van alles wat ze hebben meegemaakt. 

De drijvende kracht achter Baasgalgo is een hecht team vrijwilligers. Alle soorten windhonden, maar ook alle andere honden die ‘aankloppen voor hulp’, worden liefdevol opgenomen. Vanaf het eerste contact horen zij bij de familie “Baas”. Donaties voor Baasgalgo zijn specifiek bestemd voor de kwetsbare honden (extra medische zorg, operaties en/of revalidatie, zie ook hieronder) en gaan via De Bonte Hond naar Ronda’s Sponsordogproject voor Baasgalgo. facebook.com baasgalgo

Sommige honden die Baasgalgo opvangt, hebben enorme ernstige trauma’s. Baasgalgo brengt deze honden dan naar een speciaal opvangcentrum; Ascociacion Rehabilitandog. De opname van deze honden kost veel geld en via het Sponsordogproject worden deze honden geholpen met de verwerking van hun trauma’s, hun socialisatie en worden ze voorbereid op adoptie. https://www.facebook.com/rehabilitandog  


Happy Dog Maspalomas 

Happy Dog Maspalomas Gran Canaria is een rescue organisatie opgericht door Sylvia van den Donker uit Nederland. Ze bouwde op Gran Canaria een dodingsstation om tot veilige rescue. Toen ze die plek op last van de gemeente moest verlaten, verwezenlijkte ze een nieuwe rescue in de bergen van Maspalomas. Voor ongeveer 50 honden zijn daar ruime speelvelden, nachthokken met manden en dekens voor de koude nachten, maar ook juist schaduwplekken ter beschutting tegen de hete Spaanse zon. De Podenco, ‘The great forgotten’, is hier ruim vertegenwoordigd. 

De rescue draait volledig op vrijwilligers, die met veel liefde, zorg en aandacht de honden opvangen die zijn mishandeld, afgestaan of gevonden op straat. Vaak hebben die honden eerst veel medische zorg nodig om fysiek te herstellen van wat hen is overkomen. Pas dan kunnen ze ook in sociaal opzicht weer uitgroeien tot de hond die ze in hun hart zijn. Het team van vrijwilligers in Nederland zorgt vervolgens voor bemiddeling en plaatsing in Nederland of België. Happy Dog zal zich blijven inzetten voor de honden van Gran Canaria om ze veilig te kunnen stellen uit onder andere de dodingsstations. De vrijwilligers geven aan: ‘Dat dit financieel mogelijk is, is volledig te danken aan donaties en initiatieven zoals van de Bonte Hond, waar wij heel blij mee zijn. facebook.com/happydogmaspalomas


Huellas Puertollano:

Huellas Puertollano is een grote dieren-rescue organisatie met wel zo’n 500 honden, gevestigd in Puertollano in de regio Mancha in Spanje. De afgelopen 10 jaar zijn erg veel katten en honden gered en veilig gesteld in de opvang en zijn ook velen met succes herplaatst vanuit lokale, nationale in internationale adopties, waaronder ook Nederland. Het merendeel van de honden zijn kruisingen, leuke mixjes, groot en klein en daarnaast is het een veilig toevluchtsoord voor Galgo’s en Podenco’s. 

Zij vertellen: ‘Wij organiseren lokale fondsenwervende evenementen om te proberen onszelf ook te helpen, maar zijn sterk afhankelijk van internationale steun om alle dieren zo goed mogelijk op te kunnen vangen en te verzorgen. Een prioriteit voor ons is het geven van voorlichting in een poging de situatie voor de katten en honden in Spanje te veranderen. Daarom geven we als vrijwilligers presentaties op scholen en geven we regelmatig interviews op de radio om de grote problematiek voor de dieren onder de aandacht te brengen en te blijven houden. We zijn enorm dankbaar voor internationale steun en samenwerking’. facebook.com Huellas-Puertollano